Werkwijze

Registratie en screening au pair

Na een korte ‘quickscan’ ontvangt u een link naar ons online klantenportaal. Hier kunt u eenvoudig een video call aanvragen met één van onze accountmanagers en wordt u stapsgewijs door het registratieproces geleid. 

Als u zelf al een au pair heeft gevonden, dan nemen we contact met haar op. Bij een bemiddelingsopdracht gaan we in samenwerking met onze partnerbureaus in het buitenland op zoek naar een passende au pair match voor uw gezin.

In het kader van de au pair screening plannen we met haar een online interview. Daarnaast beoordelen we haar documenten, referenties en social media. U kunt het interviewverslag en de documenten inzien via het klantenportaal.

Aanvraag IND en voorbereiding aankomst

Nadat de registratieprocedure is afgerond, verzorgen wij (indien nodig) de aanvraag voor een visum of een verblijfsvergunning bij de IND. Wij begeleiden de au pair bij het maken van de afspraak op het Nederlandse consulaat in haar land en bij het boeken van haar vlucht naar Nederland. 

Via het klantenportaal wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang. Dit is ook het moment om de au pair verzekering af te sluiten en haar eventueel alvast aan te melden voor een cursus Nederlands.

 

Verblijf

Na aankomst van de au pair bij uw gezin, kan het avontuur beginnen! De kinderen pakken de cadeautjes uit die ze heeft meegenomen en stapsgewijs worden ze dikke vrienden met haar. 

De au pair wordt opgenomen in ons event programma en kan deelnemen aan allerlei excursies, trainingen, welkomstbijeenkomsten en Nederlandse les. Als u voortaan thuiskomt na een drukke werkdag, staat het eten al op tafel en vertellen de kinderen enthousiast over de leuke dingen die ze met de au pair hebben ondernomen. 

De accountmanager van Au Pair International neemt regelmatig even contact op om het verloop van de plaatsing te bespreken. Voor u het doorheeft, is het jaar alweer bijna voorbij en is het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe au pair!

SELF-MATCH KANDIDAAT

Op het moment dat u een geschikte kandidaat gevonden heeft kunt u gebruik maken van de self-match service van Au Pair International. Wij bieden deze vorm van dienstverlening aan voor au pairs afkomstig uit Noord-Midden- en Zuid-Amerika, (Oost-)Europa, Australië, Nieuw-Zeeland en bepaalde landen in Afrika en Azië.

Via onze self-match service worden u en de au pair opgenomen in ons cultureel uitwisselingsprogramma.

Wilt u meer informatie over hoe u zelf een au pair kandidaat kunt vinden?

Wilt u graag zelf een passende au pair voor uw gezin zoeken, dan bevelen wij de website www.aupairworld.com van harte aan. AuPairWorld is het grootste online platform voor au pairs en gastgezinnen ter wereld en biedt de mogelijkheid om een profiel aan te maken, onderling contact te leggen, en zelf een match te maken met een leuke au pair dame. AuPairWorld heeft Au Pair International aangemerkt als ‘preferred partner’ voor het au pair programma in Nederland.

Wij raden u aan om bij het selecteren van de kandidaat op de volgende punten te letten:

· Leeftijd: minimaal 18 en maximaal 25 jaar oud (tot 1 oktober 2022 t/m 30 jaar).
· De hoofdreden voor het verblijf van de kandidaat in Nederland moet de deelname aan het au pair programma zijn.
· Een goede beheersing van de Engelse taal.
· De kandidaat moet beschikken over een goede internetverbinding (eventueel via een internetcafé) en een e-mailadres.
· De kandidaat mag nog niet eerder werkzaamheden hebben verricht voor uw gezin.
· De kandidaat mag niet eerder op basis van een verblijfsvergunning in Nederland hebben verbleven.
· De kandidaat mag geen gevaar vormen voor de openbare orde en nationale veiligheid.

family-picture-Belinda

BEMIDDELING

Dankzij onze jarenlange ervaring met het verzorgen van bemiddelingen en ons uitgebreide buitenlandse netwerk is Au Pair International uitstekend in staat om een passende en gekwalificeerde au pair voor uw gezin te vinden. Nadat wij uw wensen geïnventariseerd hebben, gaan wij samen met onze partnerbureaus in Zuid-Afrika, Oekraïne, Rusland, Colombia, Argentinië, Mexico, China en/of Thailand op zoek naar de ideale au pair kandidaat. 

Alle kandidaten uit ons eigen bestand zijn geïnterviewd door onze buitenlandse collega’s. Daarnaast wordt van elke kandidaat een uitgebreid dossier aangelegd bestaande uit een inschrijfformulier met persoonlijke gegevens, ervaring, achtergronden en foto’s, een ‘dear host family letter’, referenties, een gezondheidsverklaring, diploma’s en een verklaring van goed gedrag. We verwachten natuurlijk van onze kandidaten dat ze een goede spreekvaardigheid Engels hebben, affiniteit hebben met kinderen en licht huishoudelijk werk, en over goede sociale en communicatieve eigenschappen beschikken.

De ‘matchingprocedure’ voeren wij met de grootst mogelijke zorgvuldigheid uit. Elke au pair kandidaat heeft tevens een selectiegesprek met een Nederlandse medewerker van Au Pair International. Doordat wij elke kandidaat persoonlijk hebben gezien en gesproken via Skype, zijn we in staat om een optimale match te maken. Tijdens de selectieprocedure denken wij uiteraard steeds met u mee. Mocht u nog twijfels hebben over een kandidaat, dan bespreken we dit met ons partnerbureau, en zo nodig stellen wij nieuwe kandidaten voor. Net zolang totdat u het gevoel heeft een juist besluit te kunnen nemen. 

Hoe werkt de bemiddeling service?

Bij een bemiddeling service gaan we uiteraard eerst met u in gesprek over uw wensen ten aanzien van een au pair. Vervolgens zetten wij een zoekopdracht uit bij onze buitenlandse partnerbureaus. Na één à twee weken ontvangt u een eerste voorstelronde met geschikte kandidaten. U ontvangt van elke kandidaat enkele foto’s en de nodige achtergrondinformatie. Vervolgens kunt u met kandidaten gaan videobellen, net zo lang totdat u denkt dat u een goede match heeft gevonden. Zodra de definitieve keus is gemaakt, gaan wij direct aan de slag met de voorbereidingen voor haar komst naar Nederland.

Neem een kijkje tussen de FAQ of neem direct contact met ons op.

TARIEVEN​

Bij Au Pair International kunt u kiezen tussen gespreid betalen via een abonnement of eenmalig betalen via een factuur. De kosten zijn verder afhankelijk van de benodigde migratieformaliteiten, en of u kiest voor de self-match of bemiddeling service.

Au Pair International is Premium Partner van

en_US