Au Pair International - Blogs & vlogs

Blogs & vlogs

Bekijk inspirerende filmpjes van AuPairWorld op hun Facebook pagina

 • Vlog Tania 14 september 2014

 • Au pair Simone doet samen met gastmoeder mee aan Marikenloop in Nijmegen 18 mei 2014

  blogs_simoneOp zondag 18 mei 2014 heeft au pair Simone Johnson uit Zuid-Afrika samen met haar gastmoeder meegedaan aan de Marikenloop in Nijmegen, met 14.000 deelnemers de grootste vrouwenloop van Nederland. Simone is net zoals haar gastmoeder sportief aangelegd. Normaliter is ze een sprinter, maar ze vond het een uitdaging om voor het eerst 5 km te rennen. De gastmoeder van Simone vond dat Simone de 5 km wel in 25 minuten zou moeten kunnen volbrengen, en dus ging Simone wekelijks met een groep trainen op de atletiekbaan in Nijmegen. Daarnaast trainde ze zelf nog één keer per week, als het even kon samen met haar gastmoeder.

  Op de dag van de Marikenloop werd Simone meerdere keren aangesproken door mensen die dachten dat ze een van de toprenners was vanwege haar Zuid-Afrikaanse voorkomen. Het was een warme dag en halverwege het parcours gingen veel dames eerder gezellig lopen dan rennen. Maar met haar tijdsdoel van 25 minuten in het vizier liet Simone zich niet verleiden, en rende ze door. Ze heeft uiteindelijk een prachtige tijd neergezet van 26:12 minuten. Van de 6662 dames eindigde ze daarmee op plaats 451. Simone’s au pair vriendinnen waren ook naar de Marikenloop gekomen om haar aan te moedigen en hadden nog een surprise BBQ voor haar georganiseerd. Kortom, een zeer geslaagde en sportieve dag.

 • Au pair Tania Daniels uit Zuid-Afrika wint tweede prijs in filmwedstrijd partnerbureau 1 februari 2014

  blogs_taniaTania Daniels verblijft sinds februari 2014 als au pair in het oosten van het land. Tania heeft het geweldig naar haar zin bij haar gastgezin. Toen ons partnerbureau in Zuid-Afrika vorige maand een wedstrijd uitschreef voor hun au pairs om de leukste film te maken over de au pair ervaringen in Nederland, besloot Tania een foto slide show te maken van alle bijzondere momenten die ze heeft beleefd. Met haar inzending heeft ze de tweede prijs gewonnen!

  In haar film is onder andere te zien dat Tania verkleed als lieveheersbeestje carnaval heeft meegemaakt in Maastricht, Koningsdag heeft gevierd in Amsterdam en in een oranje outfit naar het WK voetbal heeft gekeken. Tevens geeft de film een impressie van alle reisjes die ze samen met andere au pair vriendinnen heeft gemaakt, o.a. naar Parijs, Brussel en Venetië. Als Tania terugkijkt op haar au pair jaar tot dusver, zijn haar mooiste herinneringen toch de activiteiten met de kinderen van het gastgezin; het samen maken en eten van toffee appels, het schminken van een Hello Kitty gezicht en het samen fietsen, etc. Tania heeft nog geen zin om naar huis te gaan, gelukkig heeft ze nog een paar maanden voor de boeg en gaat ze nog samen met haar gastgezin op wintersportvakantie in Zwitserland.