Au Pair International - Blogs & vlogs

Blogs & vlogs

Bekijk inspirerende filmpjes van AuPairWorld op hun Facebook pagina

 • Vlog Olga 27 november 2015

 • Au pair Jeremy leert Nederlands/Frans/Spaans/Duits via au pair programma 28 oktober 2015

  blogs_jeremyJe ziet ze niet vaak, mannelijke au pairs. Jeremy Harper uit de Verenigde Staten is er één. De omgang met kinderen is voor hem zeker een interessant aspect van het au pair programma, maar een ander groot voordeel vindt hij de mogelijkheid om andere talen te leren spreken. Tijdens zijn studie in Frankrijk kwam Jeremy er achter dat hij makkelijk andere talen leert.

  Na zijn studie besloot hij zich daarom in te schrijven voor het au-pairprogramma en werd hij in eerste instantie au pair in een Vlaams gezin in Brussel. Dit gaf hem de mogelijkheid om zijn Frans verder te perfectioneren en daarnaast nog een intensieve cursus Nederlands te volgen. Hier leerde hij dus al de basis van het Nederlands, al was het in de praktijk wel verleidelijk om terug te vallen op het Frans, omdat hij deze taal nu eenmaal beter sprak. Nu Jeremy au pair is in Nederland, wordt hij echter meer gedwongen om Nederlands te spreken. Dit vindt hij belangrijk, want Jeremy heeft zichzelf tot doel gesteld om minstens zes verschillende talen te leren spreken. De jongste zoon van zijn huidige gastgezin deelt zijn talenpassie en daarom volgen ze samen nog een online taalcursus Spaans en Duits. Uiteindelijk hoopt Jeremy zijn kennis te kunnen toepassen en werk te vinden als docent vreemde talen ergens in Europa.

 • Colombiaanse au pair Angelica Avendaño staat op vrijmarkt 20 mei 2015

  blogs_angelicaAu pair Angelica Avendaño uit Colombia heeft wel op een heel bijzondere manier Koningsdag gevierd! Als een echte ‘local’ heeft ze namelijk samen met twee vriendinnen op de vrijmarkt in Groningen kleding verkocht. Nederlanders staan erom bekend dat ze altijd over de prijs willen onderhandelen, maar als Colombiaanse kon Angelica zich goed staande houden. Haar schoenen zal ze echter toch weer mee naar huis moeten nemen, deze bleken te klein voor de Nederlandse damesvoet. Na afloop van de vrijmarkt heeft Angelica samen met haar vriendinnen patat en stroopwafels gegeten en hebben ze nog genoten van de muzikale festiviteiten in Groningen. Angelica heeft met de opbrengst van de kledingverkoop een extra zakcentje verdiend voor haar geplande city trip naar Istanbul.

 • Oekraïense au pair Nataliia Kobets viert carnaval 15 februari 2015

  blogs_nataliiaDe Oekraïense au pair Nataliia Kobets verblijft bij een gastgezin in het midden van het land. Vorige week werd in haar dorp volop carnaval gevierd. Haar gastgezin is betrokken bij de plaatselijke carnavalsvereniging en heeft meegeholpen met het bouwen van de praalwagen. Samen met het hele gezin is Nataliia gaan kijken bij de carnavalsoptocht. Wat ze vooral bijzonder vond aan carnaval was dat iedereen zich volledig uitleeft op zijn of haar uitdossing. Nataliia hoefde niet lang na te denken over haar eigen kostuum. Ze is afkomstig uit het Zuidoosten van Oekraïne, het gebied waar al enige tijd gevechten plaatsvinden tussen het Oekraïense leger en pro-Russische rebellen. Deze situatie houdt haar erg bezig en vandaar dat ze ook niets anders kon bedenken dan zich te verkleden als soldaat. De rest van het gezin ging verkleed als brandweerman, hippie en marinier. Na de optocht zijn ze gezellig samen de kroeg ingegaan.