Au Pair International - Blogs & vlogs

Blogs & vlogs

Bekijk inspirerende filmpjes van AuPairWorld op hun Facebook pagina

 • Colombiaanse au pair Angelica Avendaño staat op vrijmarkt 20 mei 2015

  blogs_angelicaAu pair Angelica Avendaño uit Colombia heeft wel op een heel bijzondere manier Koningsdag gevierd! Als een echte ‘local’ heeft ze namelijk samen met twee vriendinnen op de vrijmarkt in Groningen kleding verkocht. Nederlanders staan erom bekend dat ze altijd over de prijs willen onderhandelen, maar als Colombiaanse kon Angelica zich goed staande houden. Haar schoenen zal ze echter toch weer mee naar huis moeten nemen, deze bleken te klein voor de Nederlandse damesvoet. Na afloop van de vrijmarkt heeft Angelica samen met haar vriendinnen patat en stroopwafels gegeten en hebben ze nog genoten van de muzikale festiviteiten in Groningen. Angelica heeft met de opbrengst van de kledingverkoop een extra zakcentje verdiend voor haar geplande city trip naar Istanbul.

 • Oekraïense au pair Nataliia Kobets viert carnaval 15 februari 2015

  blogs_nataliiaDe Oekraïense au pair Nataliia Kobets verblijft bij een gastgezin in het midden van het land. Vorige week werd in haar dorp volop carnaval gevierd. Haar gastgezin is betrokken bij de plaatselijke carnavalsvereniging en heeft meegeholpen met het bouwen van de praalwagen. Samen met het hele gezin is Nataliia gaan kijken bij de carnavalsoptocht. Wat ze vooral bijzonder vond aan carnaval was dat iedereen zich volledig uitleeft op zijn of haar uitdossing. Nataliia hoefde niet lang na te denken over haar eigen kostuum. Ze is afkomstig uit het Zuidoosten van Oekraïne, het gebied waar al enige tijd gevechten plaatsvinden tussen het Oekraïense leger en pro-Russische rebellen. Deze situatie houdt haar erg bezig en vandaar dat ze ook niets anders kon bedenken dan zich te verkleden als soldaat. De rest van het gezin ging verkleed als brandweerman, hippie en marinier. Na de optocht zijn ze gezellig samen de kroeg ingegaan.

 • Vlog Tania 14 september 2014

 • Au pair Simone doet samen met gastmoeder mee aan Marikenloop in Nijmegen 18 mei 2014

  blogs_simoneOp zondag 18 mei 2014 heeft au pair Simone Johnson uit Zuid-Afrika samen met haar gastmoeder meegedaan aan de Marikenloop in Nijmegen, met 14.000 deelnemers de grootste vrouwenloop van Nederland. Simone is net zoals haar gastmoeder sportief aangelegd. Normaliter is ze een sprinter, maar ze vond het een uitdaging om voor het eerst 5 km te rennen. De gastmoeder van Simone vond dat Simone de 5 km wel in 25 minuten zou moeten kunnen volbrengen, en dus ging Simone wekelijks met een groep trainen op de atletiekbaan in Nijmegen. Daarnaast trainde ze zelf nog één keer per week, als het even kon samen met haar gastmoeder.

  Op de dag van de Marikenloop werd Simone meerdere keren aangesproken door mensen die dachten dat ze een van de toprenners was vanwege haar Zuid-Afrikaanse voorkomen. Het was een warme dag en halverwege het parcours gingen veel dames eerder gezellig lopen dan rennen. Maar met haar tijdsdoel van 25 minuten in het vizier liet Simone zich niet verleiden, en rende ze door. Ze heeft uiteindelijk een prachtige tijd neergezet van 26:12 minuten. Van de 6662 dames eindigde ze daarmee op plaats 451. Simone’s au pair vriendinnen waren ook naar de Marikenloop gekomen om haar aan te moedigen en hadden nog een surprise BBQ voor haar georganiseerd. Kortom, een zeer geslaagde en sportieve dag.